Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lex Jasper & Noordpool Orkest

24 maart * 15:00 - 17:00

Op 24 maart 2019 wordt meesterpianist en dito arrangeur Lex Jasper 70 jaar. Ook viert hij in 2019 zijn 55-jarig jubileum als podiumartiest. Reden genoeg voor een feestelijk concert samen met het Noordpool Orkest in De Oosterpoort in zijn geboorteplaats Groningen.

Begeleid door het Noordpool Orkest zal een keur aan solisten optreden: van grote jazznamen als Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes en Elaine Delmar tot de befaamde vocaliste Miranda van Kralingen en alleskunner Edwin Rutten. Hun gemene deler is dat ze allen door de jaren heen, met Lex Jasper in de rol van pianist of dirigent, het podium deelden. De veelzijdigheid die Jasper kenmerkt zal deze middag daarom ten volle voor het voetlicht worden gebracht.

Lex Jasper

Lex Jasper wordt al decennia beschouwd als een van de belangrijkste musici in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene. Hij maakte naam als pianist, componist, arrangeur en dirigent. In die hoedanigheden werkte hij onder meer met Rita Reys, Toots Thielemans, Shirley Bassey, Stéphane Grappeli, James Moody en Paul van Vliet. Voor laatstgenoemde was hij jarenlang de vaste begeleider en schreef hij onder andere het bekende lied Vlaanderen, dat in België wordt beschouwd als het tweede volkslied!

 

Noordpool Orkest

Onder leiding van dirigent Reinout Douma zal het Noordpool Orkest nieuwe en oude arrangementen, die Lex Jasper schreef voor onder meer het Metropole Orkest en de Radio Philharmonie Hannover, ten gehore brengen. Naast gevestigde namen betreden ook opkomende talenten Ellister van der Molen (trompet) en Jurjen Donkers (zang) het podium.

Jasper’s echtgenote Lies (zang) maakt haar podiumdebuut en zingt één van de lievelingsstukken van Lex. Natuurlijk kan ook Frits Landesbergen, die al drie decennia de vaste drummer is van het Lex Jasper Trio, niet ontbreken. Hij zal tijdens het concert vibrafoon spelen. Ook zal bassist Edwin Corzilius, die al vijftig jaar met Lex speelt, te horen zijn.

Ter gelegenheid van zijn verjaardag bracht Lex Jasper onlangs zijn nieuwe solo-cd I’m All Smiles uit, waarop hij vijftien van zijn favoriete stukken uit het Great American Songbook speelt. Jasper beschouwt het album als een hoogtepunt uit zijn 55-jarige carrière en zal in De Oosterpoort een paar van zijn favoriete nummers vertolken.

Let op: enkel geplaceerde zitplaatsen.

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
15:00 - 17:00
Website:
https://www.de-oosterpoort.nl/programma/lex-jasper-noordpool-orkest/

Locatie

De Oosterpoort
Trompsingel 27
Groningen, 9724DA
+ Google Maps
Website:
https://www.de-oosterpoort.nl/