Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jubileumconcert 150 jaar Ogterop

19 mei 2018 * 20:15 - 23:00

In mei 2018 bestaat Schouwburg Ogterop 150 jaar. Om dat te vieren organiseert Ogterop een groots Jubileumconcert. Paul van Vliet, Ellen ten Damme, Nynke Laverman, Flip Noorman en Elke Vierveijzer zullen samen met een aantal grote talenten en onder begeleiding van het Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma een feestelijke avond verzorgen. Om te vieren dat Ogterop al 150 jaar springlevend is.

Paul van Vliet

Paul van Vliet was vele malen te gast in Ogterop. Het was de grote wens van Wybrich Kaastra, directeur van Ogterop, om Paul van Vliet te zien optreden tijdens dit Jubileumconcert. Zijn grootste populariteit heeft Van Vliet te danken aan de uitbundige komische types die hij in de loop van de tijd heeft neergezet. Daarnaast is zijn rijke carrière gebouwd op een tweede pijler: zijn liedjes. Die laten een andere Paul van Vliet zien: gevoelig, menselijk en herkenbaar.

Jong talent

Niet alleen koestert Ogterop de traditie, natuurlijk wil Ogterop er ook voor zorgen dat de schouwburg een stralende toekomst tegemoet gaat. Ogterop vindt het van groot belang om een podium te bieden aan jonge talenten, ook tijdens dit Jubileumconcert.

150 jaar Ogterop

In mei 2018 is het precies 150 jaar gelden dat Bernardus Ogterop zijn stations Koffiehuis vestigde aan het Zuideinde. Al snel groeide het koffiehuis, ondanks moordende concurrentie, uit tot een bloeiende schouwburg. Sindsdien kent Ogterop een roemruchte geschiedenis en alle Meppelers zijn hier ooit wel eens binnen geweest.

Locatie

Schouwburg Ogterop
Zuideinde 70
Meppel, 7941GK Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.schouwburgogterop.nl/